Tip: Haal de lekkernijen en roomboter alvast uit de box zodat deze op temperatuur kunnen komen

Voorgerecht:

Stap 1.

Pak de box uit en bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 5 minuten.

 

Stap 2.

Knip de kookzak met soep open en schenk deze in een pannetje. Zet de pan op halfhoog vuur en breng de soep aan de kook. Zodra de soep kookt kan deze van het vuur worden gehaald.

Stap 3.

Haal de Noordzee vis uit de verpakking en leg deze onder in een diep bord of soepkom. Verdeel de zilte groenten over de vis en leg de knoflookcroutons hier bovenop. Haal de rouille uit de verpakking en schenk dit over het gerecht. Schenk als laatste de soep in en serveer gelijk.

 

Hoofdgerecht:

Stap 1.

Verwarm een frituurpan tot 180 graden of zet een pan met vier centimeter neutrale olie (maisolie, zonnebloemolie) op het vuur en verwarm dit tot 180 graden.

Stap 2.

Haal het gerookte buikspek uit de verpakking en leg deze in het midden van het bord. Haal vervolgens de jus uit de verpakking en schenk deze in een steelpan. Breng op halfhoog vuur aan de kook, zodra de jus kookt kan deze van het vuur af. Knip ondertussen de verpakkingen van de bietjes en kool open en laat deze uitlekken.

Stap 3.

Zet een koekenpan op halfhoog vuur en haal de varkens lende uit de verpakking. Schenk vervolgens een beetje zonnebloemolie in de pan en bak het vlees in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Frituur ondertussen de kroketjes gedurende drie minuten op 180 graden.

Stap 4.

Maak het bord op in deze volgorde:

  1. Buikspek
  2. Gefermenteerde kool
  3. Varkens lende
  4. Jus met linzen
  5. Gele biet
  6. Kroket van stoof